Inlägg tillägnat alla utsatta människor som inte har det lika bra som jag har:

Jag kom precis till en insikt som jag tror att jag inte har delat med mig av, här på bloggen;

Att vara tacksam för det som man har i sitt liv, tror jag är något som många få människor faktiskt ägnar sig åt. As a matter of fact, så har jag jävligt dåligt samvete för att jag inte visar att jag är tacksam. Vem ska jag visa det då för, tänker ni? Ja, min omgivning, Gud, mina vänner, mitt jobb och så vidare. Jag börjar förstå mer och mer varför man alltid ser och hör människor som ber (tänker på media, dvs film, dokumentärer osv) en bordsbön/kvällsbön, och säger "vi är tacksamma för maten/att vi är friska bla bla bla..". Jag tror att det är NU som jag förstår varför dom människorna vill visa att dom är tacksamma. För att dom VERKLIGEN är det!

Sedan jag började jobba på ett gruppboende för gravt handikappade så har dessa tankar kommit till mig mer och mer. Jag kan fortf. vara otacksam, men detta jobbet var verkligen ett wake up call för mig. Jag skämdes när jag såg och fick uppleva hur beroende dom boende var av personalen.. Jag skämdes över alla gånger som jag nästan struntat i att gå utanför dörren när jag inte hittat något att ha på mig. När jag stått i spegeln och tänkt "Guud, jag har gått upp i vikt, usch!" eller tänkt "Jag har verkligen INGA pengar. Jag är fattig!.. jävla skit!!" och sen deppat ihop. SKÄMMAS ska jag göra!

Vi som är friska och har hälsan kan göra allt! Vi kan tänka klart, kliva upp själv ur sängen på morgonen, ta på oss strumporna SJÄLV, cykla, köra bil, utbilda oss, handla mat, föda barn, dansa, sjunga, och en massa andra saker, listan är oändlig.. Vi kan göra Medvetna Val!

Den friske vill 100.000 saker, men den sjuke vill bara en enda sak. Tänk att man längtar efter så många saker?! Att vi aldrig kan stanna upp och bara njuta av alla de sakerna och förmågorna som Gud har gett oss? Jag vet inte hur man ska komma till den insikten, men jag tror och hoppas att jag är på god väg. Vi har så många störningsmoment i vår vardag.. All stress och alla måsten, all längtan efter saker vi inte har.. Det är faktiskt tragiskt.

Slutligen; Jag är så tacksam för att jag mår bra, för att jag har hälsan och att jag kan röra mig obehindrat. För att jag kan ta djupa andetag av sommarluften och njuta av allt som finns omkring mig. Jag är tacksam för att mina nära och kära mår bra och jag är tacksam för att jag fått ännu en chans i skolan. Jag ska ta vara på tiden på Högskolan och verkligen förvalta min tid här på jorden. Jag lovar.


Kommentarer
Postat av: mia

you said it sistaaah! bra skrivet, alla borde typ försöka ta till sig av det där! :/

2011-07-19 @ 18:05:32
URL: http://miijau.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0