Dodsstraff eller inte?

Ar ledsen att jag inte kan skriva med prickar over a,a,o men jag sitter inte pa min egen dator..

Till saken; Nar jag hade sammhallskunskap diskuterade vi lite om dehar med dodsstraff. Ska det fa finnas eller ar vi lika hemska som mordarna sjalva om vi tillampar det?

Jag tittade precis pa Oprah dar dom tog upp en handelse som agde rum nagon for ungfar 4 ar sedan. Jag kan inte fatta att sverige (eller om det bara ar jag som inte varit uppmarksam) inte tagit upp detta mer i media..

Petit Family i Connecticut, en familj pa 4 personer. Tva dottrar, 11 och 17 ar, och sedan pappa William och mamma Jennifer. Den enda som ar i livet idag idag, ar pappa William. De tva garningsmannen sager att "det var ett ran som gick over styr" och att en dem "inte kunde sluta sla" och detta ledde sedan till doden. (googla pa typ connecticut tragic petit family sa far ni fram massa artiklar)

Forst slogs pappan medvetslos i kallaren och blev fastbunden. Efter det tvingade garningsmannen mamman att aka till banken och ta ut $15.000, da skulle dem slappa flickorna. Mamman aker ivag till banken och far (av vad jag forstatt) ut pengarna. Kommer hem men flickorna slapps inte..

Sedan kommer timmar av tortyr med valdtackt och misshandel. Till sist branner dom upp kropparna..

Garningsmannen hoppas pa att slippa dodsstraff om dom medger att dom ar skyldiga. VAD I HELVETTE!?! Om dom nu ar skyldiga sa ska dom val ha dodsstraff om det var tankt sa fran borjan?


Pa ett satt sa ar jag emot dodsstraff, men nar jag laser santhar sa kan jag inte lata bli att hoppas pa att dom dar tva mannen snart sitter i stolen och far gift injecerat. Jag vet att man inte ar ett dugg battre an de som mordar, eller vanta.. JO! for jag tror faktiskt att en kort och smartfri dod ar att foredra framfor flera timmars tortyr med vald och valdtackt for att sedan bli levande brand!? Att fa ett dodligt gift injecerat ar ju sjalvklart ett val nog ALLA manniskor skulle valja om de fick dessa tva alternativ.

Sa man kan faktiskt inte saga att man "ger tillbaka med samma mynt" om man tycker att det ar ok att tillampa dodsstraff. Att daremot ge dodsstraff till manniskor som ranar en bank eller skjutit nagon, Nja.. DAR kan man borja disskutera om det ar "okej" eller inte. Dessutom; ar det battre att man sparrar in massa mordare pa livstid? Anda tills det blir proppfullt med mordare, pedofiler och valdtacktsman.

Har man gjort nagot sa hemskt som just detta, jaa.. Vad finns det for alternativ? Pappan, William, har INGEN kvar langre. Inte sin fru, inte sina dottrar.. Och anda ska livet ga vidare? Han ska leva med vetskapen om att hans fru och dottrar led in i det sista, alla tre. Raddsla och desperation var deras sista kanslor i livet..

Ett såntdär inlägg som ingen förstår

Ibland är världen bara sådär otroligt orättvis. Som idag till exempel..

Det finns en människa som verkligen, verkligen behöver en grej. Inte bara "vill ha" utan en "jag klarar mig inte utan denna-grej". Det finns några saker som man verkligen måste ha för att överleva; Jobb, mat och tak över huvudet. Och för att få dom två sistnamnda måste man ha det förstnämnda. Med andra ord; JOBB JOBB JOBB, JOBB!.

Rättvisa?!

Jag veeet att det finns 10 000-tals som går arbetslösa i Sverige, men jag tycker ändå att om man är en god människa, som denna person faktiskt är.. Ja, då kan väl ett liite liiitet extrajobb dyka upp?! Karma liksom! Men icke.. Då dyker det istället upp jobb för dom människorna som bor hemma hos mamma och pappa. Dom som får allting serverat! DOM ska minsann få jobb. Det känns liksom som att det skulle vara mer vettigt om en person som försöker mätta sin mun, skulle få ett jobb.

Men näe! Så går det ju tydligen inte till här i livet. Jag vet att man inte kan vara missunnsam mot dom som faktiskt få jobb. Men kan inte jobben liksom fördela sig lite på dom som Verkligen BEHÖVER ett jobb, och på dom som "skulle vilja ha ett jobb".
Förstår någon hur jag tänker? Åh! Jag gillar egentligen inte sånnahär kryptiska inlägg som ingen fattar. Så sjukt tråkigt att läsa.. :) Ahapp! Får lägga upp lite bilder istället som kompensation..


Att göra i Aprill:

- Köpa en symaskin och ett gäng med användbara pressarfötter.
- Förbereda resan till Krakow (iiih, vi åker den 17 Maj!).
- Jobba på mina fräknar ute i solen!
- Jobba, jobba, jobbaaa...

(under konstruktion)



Nytt fynd!

Secondhand fynd från Stockholms stadsmission, 65 :- Verkligen ett fynd då den är sådär härligt gammal. Har inte hunnit googla etiketten, men jag gissar på att den är från 70-talet (+/- några år). Hur som helst är den awesome!

Jag fick iof göra om den lite. Från början hade den långa ärmar med resår på två ställen. Istället för en "puff" på varje ärm, var det 3 st "puffärmar" på varje ärm.. Haha, jag VET jag skulle tagit ett kort på hur den var innan, för den blev verkligen SÅ mycket bättre nu. Ärmarna som jag klippte bort sydde jag dit nertill. Blusen var med andra ord en "visa magen" tröja.. :)

Nu ska jag ut i solen och promenera till jobbet. Våren är äntligen här, för jag har till och med börjat få fräknar ;)

En händelserik dag

Konstigaste dagen på länge.. Igår alltså (jag ligger lite efter här med bloggandet. Oops!).. Jag ska berätta.
Jag gick som vanligt en promenad med lilltjejen som jag tar hand om på dagarna (jobbar lite som barnflicka/barnvakt tills skolan kommer igång) och jag valde att gå in i Västermalmsgallerian. Efter typ 10 minuter kommer det fram en tjej till mig och presenterar sig.

Det visar sig att hon håller på med castings till två reklamfilmer som ska visas i sverige och danmark. Hon förklarar att hon tror att jag skulle passa bra för något av projekten. Kul tänkte jag och var redan positiv.. Sedan berättade hon att en reklam var för Carlsberg och den andra skulle vara för Tv- och radiolicensen och att det även skulle vara rätt så snabba ryck! Inspelningarna skulle vara redan i slutet av Mars.

Anyways, så skulle hon höra av sig om det skulle bli aktuellt med en provspelning. Iiiih, hoppas det blir något. Skulle kännas så jäkla kul att vara med i en reklamfilm och dessutom få lite klirr i kassan ;)

På vägen hem efter jobb och en ansiktsbehandling gick jag förbi hötorget och köpte med mig några liljor. Shit va gott det luktar när man kommer in i lägenheten! Känns som om man konstant sprutar doftspray i rummet eller har ett doftljus tändt.


Ny vas, btw. Köpt på Myrorna för någon vecka sen. Like it!


Solen skiner och jag vaknade faktiskt INNAN klockan ringde!

Japp! Så jag passar på att bläddra lite i Elle-tidningen som kom igår. Man fick visst med någon slags jeans guide och den var ju intressant. Hittade några snygga outfits från Balmain, men det ligger verkligen inte i min prisklass. Inspiration, javisst! Men sen hittade jag något annat intressant..


http://www.twenty8twelve.com/

Den här bilden är från Sienna Millers kollektion som då heter Twenty8twelve och jag kikade lite på priserna.. Visst, det skulle svida i plånboken, men inte så mycket som det skulle EKA(!) om jag hade köpt något från Balmain.

Anyways; detta var alltså himla snyggt! Tycker jag i alla fall. Jeans ÄLSKAR jag (jag älskar däremot inte att prova dom! Ett jävla jobb..) så denna outfit gillar jag verjligen.

God morgon, god morgon..

Måndag igen! Men så god vet jag inte om den är. Känner mig allmänt oengagerad för jobb och har tankarna på heelt andra ställen än vart dom borde vara. Mina flyger just nu iväg till Barcelona. Ååh, vad jag skulle vilja åka dit! Och det är egentligen inget stort problem.. Pengar vet jag att vi kommer att ha, tid har jag men frågan är om min man har tid.. :/ Sommarjobbar ham heltid så kan vi verkligen inte åka iväg på en veckas resa.

Sen tänker jag lite på USA.. Om jag kanske skulle åka dit en sväg istället under sommare. Dyyyrt som satan, men o andra sidan så är ju min syster där och jag kan åka själv. Jag åker ju inte till Barcelona själv liksom.. Meen, som sagt.. Det blir ett rätt saftigt pris om jag ska åka mitt i högsäsongen och Dessutom ha med med pengar att leva för.. Hm.. Dilemma!

Biljetten till Krakow i Maj, är ju redan bokad. Blir en kortare resa (bara några dagar) med min lillasyster. Det blir ju verkligen ingen "nöjesresa" men dock en lärorik! Ska bli såå spännande att få åka till Auschwitz och se allting.. Vi ska nog även förbi Oscar Schindler gamla fabrik och titta. Vet inte om man kan gå in där längre, men det ska bli kul att ändå få se fabriken in real life. Ååh vad jag längtar!
Off to work.. Suck!

Mitt alldeles egna "tjuvtittat"

När jag och min lillasyster Mia googlade på "hur man lättast och fortast blir sjuk" hamnade vi inne på ett forum där vi hittade detta. Och jävlar va vi skrattade.. Så underbart bittert!


en glad överaskning

Det fanns en lapp inuti klänningen som jag köpte på Myrorna igår. Det står Carnegie of London och det såg ut att vara någon slags märke. Det var alltså inte bara någon random hemmasydd klänning, vilket absolut också har ha sin charm! Men i alla fall så chansade jag och provade att googla på min klänning som jag köpte igår på myrorna. Skrev in Carnegie of london och hittade en gammal auktion från Bukowskisk.

Det var självklart inte samma klänning (min var 10 ggr finare, hihi) men det var samma märke. Utropspriset för den klänningen var 600- 800:- men den såldes för 1200 (!!)

Sedan hittade jag även denna sida. Där kan man läsa om olika vintagemärken och lite annat (har inte kollat runt så noga.. Men där hittade jag även lite info om hur gammal min klänning eventuellt kan vara. Och vad jag kan se så antar jag att den kommer från sent 60-tal.

Min klännings lapp. Screenshot från http://vintagefashionguild.org

Ibland älskar man verkligen internet :D Så häftigt att man kan köpa ett random plagg såhär, och sen hitta ursprunget på nätet. Är dessutom sjukt glad över att jag gjort ett sånt kap :) Nästan så att jag inte kommer våga använda den.. Fast jo! Det måste jag ju nu när jag vet att den är så special :)

inköp från de senaste två veckorna

Den senaste tiden har jag inte haft sådär jättemycket pengar att spendera på kläder, då jag har haft rätt många andra utgifter.. Ny telefon, betala tillbaka till csn, bla bla bla.. och så vidare. Meen! Några små saker har jag ändå kunnat unna mig. Som klänningen jag köpte igår till exempel.. Men även några andra grejer;

En perfekt vår/sommar-skjorta (okej då, kanske mer sommar!). 249 tror jag den kostade och den är i världens underbaraste material. Den är kort i modellen med fina små detaljer. Knyt i midjan, fickor och söta knappar. Lycka!




Även ett skitsnyggt skärp från Stockholms stadsmission. Jösses vad jag älskar den butiken! 100:- gav jag för detta skärp i läder. Hade tänkt ha den i hällorna på byxor (och alltså inte i midjan som jag brukar).


..och bara en liiten grej till; ett jättefint litet halsband i guld från Accessorize! En kompis hade köpt det och jag blev helt kär, så jag var tvungen att springa och köpa ett likadant ;)


I alla fall bättre än damerna Nielsen och Bengtzing..


Detta är mitt försök till en seriös och vettig blogg

Japp, som ni läste! Nu har jag äntligen fått dessignen som jag ville (host!).. Nästan i alla fall. Och denna blogg ska jag försöka att uppdater mer kontinuerligt. Jag hade väl tänkt fylla den med lite samma skit som fanns i min gamla blogg. Vad jag gör om dagarna, kläder, önskningar, mat(vem försöker jag lura.. Rättelse; bakning!) och lite annat smått och gott.

En av anledningarna till att jag bytte blogg, var att den förra bloggen var knuten till en gammal mailadress som jag inte använder längre. Jag kan inte logga in på den mailen och jag kan heller inte få fram något lösenord till den. Med andra ord är jag screwed om bloggen skulle krångla med lösen eller så. Anyways..

Här är den nya fräscha bloggen :) Hoppas att jag kan keep it up! Det kommer även bli mer videobloggar o så va!

Hittade denna bilden på digitalkameran. Det är lite oklart när N tog den, så det måste nog ha varit ett tag sen.. Men, japp, såhär ska det se ut + lite engagemang när det kommer till smink och hår :) Ready for bloging..

En lördag inne på Myrorna

.. som slutade med att jag nästan började gråta inne i provhytten. Det var inte för att den otrevlig tjejen hade började jobba i kassan igen.. (för det finns faktiskt en SJUKT otrevlig tjej på Myrorna; St eriksplan, som jag nästan är rädd för! Jag drar mig ibland för att gå dit eftersom det finns en risk att hon jobbar!) Nej, utan det var för att jag hittade en klänning som var uppsydd Bara för mig!


Det är nästan som om någon har tagit mina mått och frågat mig; Hur ska den se ut? Du får välja! Jag ville bara skrika rätt ut och hoppa omkring. Det sistnämnda gjorde jag faktiskt, fast bara runt i provhytten som jag stod i :)

För 135:- blev den min och jag kan ju säga att detta made my day! Mina färger, mina mått, min modell.. Lycka!

RSS 2.0