Att lägga krokben för någon annan, sedan sig själv.

Det är såhär förstår ni; Jag är så glad över en grej! Också väldigt frustrerad, men mest glad. Glad över att en av mina nära-och-kära snart äntligen (eller kanske åtminstone) kommer flytta ifrån den äckliga staden hon bor i nu. Jag är så glad över att hon inte är en av dom som kommer att fastna. Visst, det finns dom som väljer att bo kvar också, och det får stå för dom. Det kanske är alla tiders att bo där.. bara man inte har så höga ambitioner med sitt liv.

Jag vet att alla inte kan bo i större städer, eftersom dom efter en tid skulle vara överbefolkade.. Men kom igen?! Skaffa barn när man precis gått ut gymnasiet, ligga med samma killar som din kompis precis har avverkat, varför jobba när du kan stämpla?! (om du ens haft ett riktigt jobb NÅGONSIN i ditt liv, dvs), springa på stan och krogen en fredagkväll med enda nöjet ett hota och slå folk? Kom igen?!

Många tror nog att många småstäder är så jävla trygga och totalt avskärmade från den övriga världen. Där kan man göra lite som man vill.. Det är liksom lite bortglömt. Det är ju stockholm, malmö och gbg som står för dom större rubrikerna, för vem vill veta vad som händer i övriga småstäder?! Ja men pass på då, då kan vi leva loppan nu!

Alltså det här med att misshandla (dock har jag ALDRIG gjort detta själv) och att Bli misshandlad är något som jag tyvärr har upplevt Massor av i min hemstad. En bekant blev knivhuggen i magen TOTALT oprovocerat och dog nästan, jag blev misshandlad av en tjej på krogen som "trodde att jag tog hennes kille", en annan bekant är misstänkt för ett brott som han inte har begått, min bror blev misshandlad av ett gäng på vägen hem från krogen..  Och hans kompis fick en kasse med glasflaskor i huvudet.. Kom ihåg; Detta är bara LITE av allt det som Jag och mina nära har upplevt.

Jag tror inte att många inser allvaret i att hålla på och tjaffsa på krogen. Det räcker med att du puttar någonoch han/hon faller illa och ett eller två vittne ser detta. 2 minuter tar det innan polisen är där och plockar in honom/henne. Blir han/hon sedan fälld kanske det inte blir mer än några böter eller en månad i fängelse/what ever.. Men detta är något som kommer följa med Hela livet. När du ska ta lån, när du ska börja en utbildning, när du ska börja på ett nytt jobb.. Det finns arbetsgivare och högskolor som kommer att kasta din ansökan i papperskorgen, för att du puttade den här killen/tjejen på krogen för 4 år sedan. RAKT ner i papperskorgen! Du blir bortsollad direkt.

Frågan är om man har råd med ett brottsregister, i en stad där det redan är ont om jobb. Vill man bgränsa sig ännu mer på en arbetsmarknad där det redan är så oerhört stor konkurenns? Nej, jag tror inte det. Men fortf. verkar 20åringar tycka att det är värt att leva "ganster-liv" och gå runt och traffsa, bråka, hota och slå folk. Kanske för den lilla "respekten" dom får av sina närmsta polare. Den mattematiken får jag i alla fall, verkligen inte ihop (?)


Med detta sagt, menar jag inte att det är så mycket bättre att bo i en storstad. Jag ville bara poängtera hur illa man kan göra andra, OCH sig själv genom att tro att man är odödlig i den lilla staden man bor i. Sen ställer jag också frågan till mig själv; Hur man kan vara så dum?! 1+1= ? Ja, klarar man inte av den matematiken, kommer det nog gå rätt illa, tyvärr :/

RSS 2.0